Izlet u Ljubljanu

Ovoga vikenda moja mama, sestra i ja posjetile smo Ljubljanu. Glavni grad Slovenije i predivno mjesto za posjetiti. Znamenitosti svugdje oko tebe, predivni parkovi, zgrade i mostovi. Slična Zagrebu, ali i različita.

Krenule smo nešto prije podne kako bismo stigle nešto vidjeti dok je još uvijek dan i koliko toliko lijepo vrijeme. Kada smo stigle, krenule smo se šetati centrom grada, prebrojavajući zmajeve po gradu. Ukoliko niste znali, Ljubljana je grad zmajeva. Legedna kaže da su stanovnici grada u antičko doba mogli čuti glasanje zmajeva. Kasnije se spomiljalo kako su zmajevi ustvari živjeli u jezerima unutar grada i u rijeci Ljubljanici čiji se most danas naziva u čast ovih bića- Zmajski most. Prošle smo preko samoga mosta i preko njihove tržnice sve do trga. Na trgu smo se kratko zadržale kako bismo vidjele crkvicu i pojele nešto. Prošavši kroz mnogobrojne ulice došle smo do parka gdje se održavala izložba raznih životinjica i stvorenja napravljenih od šarenoga papira. Nakon još malo šetanja stale smo u par dućana te se uputile do trgovačkog centra kupiti par stvari i ručati.

Naš izlet nije bio dug, ali bio je odlična prilika za posjetiti novo mjesto nama blizu. Izlet u Ljubljanu bio je odličan, nadam se da će takvih biti još.

Komentiraj